Domov / Usposabljanja / Pogajanja v vsakdanjem življenju (KLOPCA)

Pogajanja v vsakdanjem življenju (KLOPCA)

Pogajanja so veščina, ki nam zelo koristijo, ko želimo doseči dogovor. Zato vsebinsko ustreza elementu Klopca na Igrišču, gre za poglavja, ki obravnava vodenje NVO in delo z upravnim odborom.

Vsebina:

Kolikokrat v življenju moramo sprejemati odločitve, ki ne zadevajo samo nas? Kolikokrat smo s partnerjem, otroki, sodelavci na nasprotnih bregovih? Kolikokrat želimo, da bi bilo po naše pa ni, ker ne znamo urediti tega, kar hočemo, čutimo in k čemur stremimo?

Lahko kaj naredimo, da bi bilo bolje?

Sama sem veščine pogajanja spoznala, z izkušnjami pa tudi usvojila, v času študija menedžmenta. Kasneje sem se udeležila še nekaterih neformalnih srečanj na to temo in uvidela, da gre za zelo uporabno znanje, ki marsikomu lahko koristi.

Pogajanja so kot tarok. Če igrate tarok z dobrim tarokašem, boste neizmerno uživali. Če nasprotna stran ne pozna pravil in, kar je najhuje, ne ve, kaj v resnici hoče, pa vam bo dolgčas.

Z znanjem pogajanj boste vedno v prednosti, ki jo lahko izkoristite v svojo korist, osebno pa raje vidim, da jo izkoriščamo v korist vseh nas. Dejansko poznavanje nekaj preprostih načinov lahko bistveno prispeva k boljšim odnosom, boljšim kompromisom, boljši kvaliteti življenja.

Še odziv udeleženca našega istoimenskega e-seminarja.

“Tukaj je bila tema strogo pogajanja, ki je ožji sklop vplivanja in prepričevanja. Za “navadnega smrtnika”, ki na tem področju nima izkušenj, so tovrstna gradiva vrata v nov način zaznavanja dogajanja okrog sebe.” M., 36 let

Trajanje: 2 šolski uri.

Lokacija: po vaši izbiri

Če bi me želeli gostiti v vaši izobraževalni ustanovi, društvu ali krajevni skupnosti, mi pišite na igrisce@agencija-lars.si.