Predavanja in seminarji » Agencija LARS
14906
page,page-id-14906,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9,vc_responsive

Predavanja in seminarji

Kdo pravi, da se ne da

predavanje

Predavanje Kdo pravi, da se ne da je namenjeno predstavnikom in predstavnicam nevladnih organizacij, ki želijo spoznati zgodbe uspešnega pridobivanja sredstev v nevladnih organizacijah z različno visokimi proračuni in na treh različnih področjih delovanja. Namen predavanja je spodbujanje k razmisleku o različnih ukrepih v smeri profesionalnega fundraisinga ter motivacija sodelujočih, da prilagodijo znanje na svoje organizacije in sami uvidijo možnosti profesionalizacije pridobivanja sredstev v lastnih organizacijah. Na voljo bom tudi za konkretna vprašanja posameznih organizacij (v primeru, da poprej izvem vsaj osnovne informacije o njih).

Predavanje ponuja drugačno razmišljanje (mindset) o fundraisingu, ki se ga v naši družbi kar nekako otepamo, vendar ga bo za razvoj in rast naših NPO nujno sprejeti in delati drugače.

 

Možna je izvedba tudi v obliki seminarja prek elektronske pošte in webinarja prek orodja Skype.

 

Trajanje: 90 minut (45 minut predavanja + 45 minut diskusije) 

Pridobivanje sredstev v neprofitnih organizacijah

Seminar ima za cilj odgovoriti na naslednja vprašanja:

  • Kakšno je dejansko stanje nevladnega sektorja v Sloveniji?; Kam se med ostalimi več kot 25000 zasebnimi nepridobitnimi organizacijami uvršča naša organizacija?; Kako se gibajo različni viri sredstev glede na različne tipe društev?; Kakšne smeri razvoja so možne (Mitja I. Tavčar)?;Bo profesionalni fundraising tudi naši organizaciji zagotovil razvoj?
  • Kateri načini zbiranja sredstev bi glede na naš človeški kapital najbolj ustrezali naši organizaciji?
  • Pridobivanje sredstev od posameznikov (Zbiralne akcije, dogodki, donacije na TRR, trajniki/direktne obremenitve, prispevki zaposlenih, direktna pošta, direktni dialog, telemarketing, od vrat do vrat, SMS donacije, debetne/kreditne kartice, portali za doniranje, crowdfunding, člani UO, vključevanje znanih oseb, bogati posamezniki, volila, zapuščine, samofinanciranje, veliki donatorji); Zakaj bi ljudje podprli prav nas (izsledki raziskave slovenskih donatorjev iz 2012)?;
  • Pridobivanje sredstev od podjetij (donacija, sponzorstvo, donacije v naravi, zbiranje sredstev od zaposlenih – korporativno prostovoljstvo, posojeni čas in prispevki zaposlenih, prodaja blagovne znamke, afinitetna kartica); Kako bomo tržili našo organizacijo?;
  • Administrativno delo fundraiserja, je strošek dela upravičen?; Pozicija vodje, pozicija fundraiserja – kaj pravzaprav delam?;
  • Pravila etičnega zbiranja sredstev; Prihodnost fundraisinga v svetu in Evropi (povzetki poročil European fundraising association); Prihodnost fundraisinga v Sloveniji – Združenje ZRNO.
  • Jasno definirano poslanstvo organizacije in naša vloga v organizaciji kot ključ do uspeha

Predlagan program je zelo natrpan, tako da je najbolj udobna varianta izvedbe v 10ih urah, kljub temu se lahko gre skozi snov v štirih urah, vendar se okrni tako video prispevke in odprti dialog z udeleženci, ki se je pa še vedno izkazal za zelo dragocenega. Ob zaključku predavanja bodo udeleženci odšli z jasnejšo sliko svoje organizacije in njihovih vlog v teh organizacijah.

Trajanje: 240 minut

 

Možna je izvedba tudi v obliki seminarja prek elektronske pošte in webinarja prek orodja Skype.

Osnove pridobivanja sredstev - predavanje

Nudimo seminar iz fundraisinga, ki pripravijo za dober razvoj vaše organizacije.

 

Seminar se izvede v vaših prostorih oz. prostorih, ki jih najame vaša organizacija.

Udeleženci dobijo vpogled v neprofitni sektor in pozicijo njihove organizacije v njem; spoznajo osnovne tri smeri razvoja nepridobitne organizacije in (v seminarju) tehnike pridobivanja od posameznikov in od podjetij; se zavejo vloge, pomena, prispevka in vrednosti dela fundraiserja v NPO; spoznajo, kako pomembno je poslanstvo organizacije in kakšna so etična načela fundraisinga.

Velikost skupine: do 30 udeležencev za predavanje, do 16 za seminar

Možna je izvedba tudi v obliki seminarja prek elektronske pošte in webinarja prek orodja Skype.

Pridobivanje podpore od podjetij - Pro et contra

predavanje

Predavanje podaja vpogled v nešteto tehnik pridobivanja sredstev, ki se uporabljajo v svetu fundraisinga. Namenjeno je tistim fundraiserjem, ki sodelujejo z marketinškimi ali PR službami podjetij, da se jim utrne še kakšna ideja, kako obdržati in nadgraditi sodelovanja v korist uresničevanja poslanstva. Na voljo bom za konkretna vprašanja posameznih organizacij (če prej izvem njihovo poslanstvo in opis njihovega dela).

 

Možna je izvedba tudi v obliki seminarja prek elektronske pošte in webinarja prek orodja Skype.

 

Trajanje: 90 minut (45 minut predavanja + 45 minut diskusije) 

Kako komunicirati z mladimi

V prvem delu seminarja se bomo pogovorili o mladostnikih (interesi, odnosi z vrstniki, starši, avtoriteto),
sodobni družbi in mladih, vključevanju mladih v delo NVO (člani, prostovoljci), aktivnostih mladih v NVO, analizi kratke ankete med mladinskimi organizacijami in med mladimi, konkretnih izzivih.

V drugem delu pa bomo spregovorili o značaju vodje mladinske skupine. Kaj je pomembno, kako naj vzpostavi zaupanje in avtoriteto ter deli naloge in usmerja delo?

Trajanje: 90 min.

Online fundraising

Kaj je tisto najnujnejše, kar moramo vedeti, če želimo zbirati sredstva prek spleta? Kako uporabljati družbena omrežja, da pridobimo podporo oboževalcev, ki postanejo naši sledilci in donatorji.

Med predavanjem spoznate zakonitosti in dobre prakse uporabe interneta za pridobivanje sredstev.

Trajanje: 90 min.

 

Možna je izvedba tudi v obliki seminarja prek elektronske pošte in webinarja prek orodja Skype.

LivijaSlika

Predavam Livija Rojc Štremfelj, po izobrazbi profesorica angleščine in španščine ter magistra menedžmenta nepridobitnih organizacij. Že 19 let se ukvarjam s pridobivanjem sredstev v različnih nepridobitnih organizacijah. Izkušnje sem si pridobila pri delu v humanitarnih, kulturnih, mladinskih, športnih in izobraževalnih, tako amaterskih kot profesionalnih, kot javnih in zasebnih organizacijah. Predavateljica sem certificirana vodja zbiranja sredstev pri mednarodni organizaciji CFRE International in delegatka za Slovenijo v European Fundraising Association.

Predavam ob različnih priložnostih (modul Menedžment neprofitnih organizacij na Ekonomski fakulteti, Kongres humanitarnih organizacij Slovenije, International Business School, Srečanje zbirateljev sredstev, …).

Sem pobudnica, soustanoviteljica in izvoljena predsednica ZRNO – Združenja za razvoj nepridobitnih organizacij, ki je vzkalilo oktobra 2013 in skrbi za ohranjanje kvalitete znanja in dela vodij in zbirateljev sredstev v nepridobitnih organizacijah pri nas. Novembra 2013 sem postala delegatka za Slovenijo v Evropskem združenju zbirateljev sredstev (European fundraising association – EFA) in povezave s kolegi zbiratelji sredstev onstran meja mi veliko pomenijo, saj imam vedno na dosegu najnovejša znanja in spoznanja na področju zbiranja sredstev.